22 Ekim 2016 Cumartesi

SECRET IN THEIR EYES/GİZEMLİ GERÇEK FİLMİ

Secret in Their Eyes  filmi, 2009 yılı Arjantin-İspanya ortak yapımı "El Secreto de Sus Ojos" filminin remake'i. 2015 yılında Amerikalılar filmi, Julia Roberts, Chiwetel Ejiofor, Nicole Kidman'lı kadrosuyla çekti. 
   İspanyol sineması, garip bir şekilde, en akla gelmeyecek konuları bulur, üstüne bir de onları akıl almaz şekilde beyaz perdeye aktarır. Filmi izlemeyenlerin her iki versiyonu da izlemelerini tavsiye ederim. 
    Hikayede, belki de bir polisin başına gelebilecek en kötü şey, bir adamın aklına gelmiş zamanın birinde ve senaryoda işlenmiş: ceset görmeye alışkın ve her zamanki gibi olay yerine cesedi incelemeye giden kadın polisin(Julia Roberts) bir çöp konteynerinde kendi kızının cesediyle karşılaşması. Bu defa herhangi birinin kızı, torunu, sevgilisi değil, bu defa ceset çok tanıdık. İzlerken tüylerim diken diken oldu evet. Hele o Julia Roberts'ın cesedi gördüğü andaki oyunculuğu yok mu! Karakteri iliklerine kadar hisseden bir oyuncudur ki hepiniz biliyorsunuz bunu. Spoiler vereceğim şu an kimse kusura bakmasın: Julia Roberts'ın kızının katilinin peşine düşüp(kızı için adaletin yerine gelmeyeceğine inandığından), katili öldürmek yerine, onu cezaların en büyüğüne, en beterine çarptırması: bir ahırın içinde kimsesizliğe mahkum etmesi ki; hapishane hayatından bin kat kötü olmalı. Katilin yıllardan sonra o hapishanemsi hücrede, öldürdüğü kızın annesinden başka bir yüz gördüğünde, o yüze dönüp şunları söylemesinden anlıyoruz yalnızlığın ne kadar kötü bir şey olduğunu;
  - (Julia Roberts'ı kastederek) Lütfen ona söyle benimle konuşsun!
Anne, katili hücreye tıkıyor, 20 yıl boyunca ölmesin diye sadece yemek veriyor ona, katile tek kelime sarf etmeden.
Şu an yazarken bile çok kötü oldum gençler, kendimi tutamadım yazdım bir şeyler ama ben bir filmi izlemeden önce nette dolanırım, önce trailerı izlerim, tatmin olmam imdb puanına bakarım, daha da kararsız kalmışsam filmle ilgili yapılan yorumlara bakarım, bu yazı da bu filmi izleyip izlememekte kararsız kaldıysanız size yardımcı olur umarım.

Kişisel Gelişemeyen Kız
22 Ekim 2016

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder